2010. október 1., péntek

Kezdjünk hozzá... Reggeli-vacsora .:D

A legfontosabb étkezés a reggeli, és ez így is van rendjén. Ekkor tudunk magunkhoz venni annyi energiát, amennyire csak szükségünk van. Reggelizzünk bátran, de okosan. A reggelit úgy is lemozogjuk :D Szóval, a kúra egyik lényeges információja, hogy minden étkezéshez vigyünk be állati eredetű zsiradékot. Nem sokat, de valamennyire szüksége van a szervezetnek, és a reg-enornak ahhoz, hogy a feloldott méreganyagokat a kiválasztó szervekhez tudja szállítani. Tévhiteket eloszlatva, igen, zsiradékot írtam. Mindent ami növényi, a kúra ideje alatt felejtsünk el. Ne főzzünk olajjal, ne kenjük vajkrémmel, margarinokkal a kenyeret, mert ez a kúra ideje alatt tilos. Váltsuk ki a margarinokat vajkrémeket liba, vagy kacsazsírral. Nem győzöm hangsúlyozni, CSAK MÉRTÉKKEL!
Reggelire- vacsorára egyaránt kiváló, és fogyasztható pl. a pirítos kenyér, kacsa, vagy libazsírral, itt a hangsúly a pirított kenyéren van. Ha megpirtjuk kiöljük belőle az élesztő gombákat. A kúra ideje alatt így ajánlatos fogyasztani a kenyeret, a pékárukat viszont szerintem felejtsük el. Fogyasztható mellé paprika, paradicsom, hagyma, uborka, de csak nyers formában, és minimálisan sózva.
A só ugyanis mint tudjuk nem a leg egészségesebb. Segítsük a szervezetünket annyival, hogy nem sózzuk agyonra az ételeket.
További megoldás lehet a virsli, a májkrém, a felvágottak, kolbász, akár húsos szalonna. Már aki szereti. Minden bűntudat nélkül fogyaszthatjuk, a reg-enor szedése közben ugyanis ez mind mind megengedett. Én személy szerint ezért imádom ezt a diétát. Csak arra figyeljünk, hogy pirítsuk a kenyet, bármit is eszünk.
További finomság lehet egy jófajta tojásrántotta, akár hagymával, kolbásszal, vagy bármilyen húskészítménnyel, de a sajtot, tejszint, egyszóval a tejtermékeket felejtsük el belőle. Még egy fontos dolog, eszünkbe ne jusson olajjal készíteni. minimális állati eredetű zsiradék. Nagyon fontos kiemelnem hogy a kisűlt zsírt soha ne főzzük, mert az már nem az egészséges kategória.
Aki müzlihez, gabonákhoz szokott, joghurtal, tejjel, nos az kénytelen lesz kissé változtatni ezen. Ha mindenképpen müzli pártiak vagyunk, nagyon figyeljünk oda rá, hogy teljesen cukormentes legyen, és lehetőleg ne legyen tele olajos magvakkal. A joghurt, és tej viszont tilos!
Nem győzöm hangsúlyozni a kúra ideje alatt, és ez igazából bármikorra érvényes lehetne, RENGETEG TISZTA IVÓVÍZ!
Nem gyümölcslevek, nem szénsavas italok, nem alkohol, nem energiaitalok. Tiszta víz, vagy aki hallgat rám, és elfogadta a tanácsomat, az kiválthatja  a zöldteával, amit már feljebb említettem. Ebbe szoktam bele tenni a napi vitamin dózisunkat, ami nagyon fontos dolog. Pótoljuk a vitaminokat! Arról nem is beszélve, hogy aki járt már nálam vendégségben, az megkóstolhatta a reg-enor koktélomat! Isteni, és nagyon guszta!
Elkészítem a zöldteát, és ízesítőnek grapefruit mag port, valamint egy másik vitaminport az MSM-C vitaminport adok hozzá. Egy nagy pohárba jeget teszek, citrom, és lime karikákat, valamint friss menta levelet teszek bele, és felöntöm a teával. Már kész is a frissítő!
Nálunk ezt issza a pici fiam, és a férjem is, csak persze az extrákat napközben kihagyom...:D Emellett a tisztított csapvizet. Ezt visszük magunkkal, napközben bármerre megyünk, vagy a férjem a munkahelyre. Mert igenis, kell a folyadék. Testünk, szerveink 70%-a víz.
Nem ásványvíz formályában van rá szükségünk, hanem a tiszta vízre, mint oldószerre. Sokan most biztosan totál hibantnak néznek, de nem érdekel. És ezt érdemes megszívlelni. Amíg azzal törődsz mit gondolnak mások, és nem mered felvállalni azt ami számodra fontos, addig saját magad is becsapod! És ez nem egy jó dolog, lássuk be.
A következő fejezetben elkezdek különböző recepteket írni számotokra. Recepteket,  melyek megszokottak a hétköznapokban, csak kicsit másképp készítem a kúra ideje alatt. Nem igérem hogy mindről fotót is mellékelek, mert akkor nem győznék mindent hirtlelen lefőzni, de igyekezni fogok. Lesznek az egyszerű magyaros ételektől kezdve az egészen különleges ételekig. Csak mind egy kicsit másképp készül, de ettől még fogyasztható a kúra ideje alatt.
Holnap újra jelentkezem.
Sziasztok, Szép Napot!