2011. október 18., kedd

Újra veletek, újra köztetek!

Sziasztok kedves olvasóim!

Mint láthatjátok, a blog teljes átalakuláson esett át mióta utoljára erre jártam. Eltelt a nyár, a rengeteg nyalánksággal, a féktelen bűnözésekkel, és örömökkel teli napsütéses időszak, ami ha hiszitek, ha nem, megviseli a szervezetünket. Azt szoktuk mondani a méregtelenítésre hogy nagytakarítás. Hogy miért? Mert ahogy az otthonodat is egy évben legalább kétszer nagytakarítod, ugyanez a teljes tisztulás, kell a szervezetednek is. Szüksége van rá! A rengeteg méreganyag amit felhalmoztunk a nyár során, szó szerint beépült a szervezetbe, és elgyengíthette az immunrendszerünket. Most hogy megérkeztek a hidegebb szomorkásabb napok, megérkeztek vele együtt a vírusok is, amik a meggyengült immunrendszerünket pillnatok alatt támadja le, és akkor jöhet a kényszerpihenő. Anyaként nagyon fontosnak tartom, hogy ez ne következhessen be, mert családon belül, egy légtéren belül, oda vissza fertőzhetjük egymást, és ez senkinek nem tesz jót. De gondolom ez sokak számára ismerős... A jövő hét elejével elkezdem az "öszi nagytakarítást", hogy a meggyengült immunrendszerem meg tudjon erősödni, és az a rengeteg méreganyag amit felhalmoztam távozni tudjon a szervezetemből. Lássuk mit okozhatnak ezek a méreganyagok:

A méregtelenítés lényege az, hogy megszabadítsuk a szervezetet a felgyülemlett mérgektől és salakanyagoktól.
Mérgek márpedig időnként tényleg felgyűlnek szervezetünkben, elidőznek kicsit a vastagbélben, főleg ha ülőmunkát végzünk, majd kiürülnek.
Az egész éves stressz, az elfogyasztott káros élelmiszerek negatív hatását néhány egyszerű lépésben semlegesíthetjük,
szervezetünk pedig jó közérzettel, kiegyensúlyozottsággal hálálja meg a törődést.

Hidjétek el, ismertek egy páran, nem az égbe beszélek, ez tényleg így működik... :)

Két különböző fajtáját különböztethetjük meg a méreganyagoknak:

1. Elkerülhetetlen méreganyagok: (levegő, víz, környezetszennyezés)


Ezekből kettő elkerülhetetlen, a harmadik a víz, azon lehet, sőt kell segíteni... Már nem túl nagy összeg manapság egy normális elven működő víztisztító berendezés... Ha tudnátok hogy csak a tiszta vízzel mennyit segítünk a szervezet tisztulásában, meglepődnétek. Csak egy pár infó:
A tiszta, kifogástalan minőségű ivóvíz annál jobb, minél kevesebb vegyi anyagot tartalmaz, minél kevesebb benne a szervezetre ártalmas mikróbák aránya. A kútvizek sok helyen nem alkalmasak emberi fogyasztásra, de hasonló kritikus állapottal találkozhatunk a lakótelepek elavult vízrendszereinek kapcsán is. A környezetszennyezés, és pl. a budapesti ivóvíz szűrése is hagy némi kínos utóhatást a szervezetre... Képtelenek kiszűrni a vízből a nem oda illő dolgokat. Érdekességként pedig csak annyit hogy tartalmaz még egy, s mást, pl. 4 szeres mennyiségű női hormont. Azt hiszem ez sok mindent elárul.

2. Az elkerülhető méreganyagok: (kávé, cigaretta, alkohol, cukor, élelmiszeripari adalékanyagok, finomított liszt, szénsavas üdítőitalok, telített zsírok, minőségtelen élelmiszerek, gyorsélelmiszerek, aromák, minden mesterséges szaganyag (vegyi úton előállított mérgező illatok)…stb.


Nos igen. Én sem vagyok szent, és igen bennem is megfordul, hogy ha semmit nem szabad, akkor minek éljek? Mindenki saját maga döntse el hogy a felsoroltakból mire van szüksége. Én is dohányzom, én is kávézom, viszont azt is tudom hogy mit okozok vele, éppen ezért tartom fontosnak hogy ezeket ki is tisztítsam a szervezetemből időnként.
Meg kell itt említenünk a túlzott táplálékbevitelt, ami általánosan jellemző. Manapság ugyanis rengeteget eszünk, de csak ritkán fogyasztunk igazi táplálékot!
Bizonyított tény, hogy a testünkben felhalmozódott salak- és méreganyagok fájdalmakat okoznak, gyengítik az immunrendszert és növelik a betegségek kialakulásának kockázatát.

Itt a nyakunkon az influenza, és sok más vírus, ha csak egy kicsit odfigyelünk, sokat segíthetünk magunkon.
Sok érdekességet és pl. a tiszta vízről, víztisztítókról videót, bővebb átfogó információt a megújult portálunkon találhattok, a http://www.fittenboldogan.hu/cikk_tisztaivoviz.html webcímen.
Ha pedig van kedvetek segíteni a szerkesztésben írjátok meg azokat a témákat amiket szeretnétek kicsit boncolgatni. Minden témát szivesen veszek, mert egészség témkörön belül nem lehet eleget beszélgetni.
Mára búcsúzom, további szép napot Nektek, és mindenkinek!