2010. október 12., kedd

Mai recept :D

Sziasztok!

Sok időm nincs, de nagyon finom reg-enoros ebédet főztem, így azt gondoltam megosztom veletek.
Ma egy finom mustáros tarját készítek, amolyan reg-enoros módon...

Kezdtem azzal még tegnap hogy a kb fél cm-es szeletekre vágott sertés tarját
egyenként bekentem mustárral, megszórtam kevés borssal, lefedtem fóliával,
és egy éjszakát hűtőbe tettem.
Ma azzal indítottam, hogy a burgonyát és a vöröshagymát megtisztítottam,
és kb fél cm-es szeletekre vágtam, mint ahogy a husit is tegnap.
Pár gerezd egész fokhagyát dobáltam közé, vékonyan sóztam, és borsoztam,
tettem rá kakukkfüvet, és a tetejére helyeztem a husi szeleteket.
Kb 1 dl vizet öntöttem alá, lefedtem fóliával, és be a sütőbe. 180 fokon, kb fél óra alatt megpuhult minden, levettem a fóliát, majd tovább sütöttem addig amíg minden szép szint nem kapott.
Alá külön zsiradékot nem tettem, mert ugye a húsból úgy is kisül amennyire szükség van. :D
A finom mustáros pác a sült hagyma és fokhagyma pikáns aromájával valami isteni kis ebéd lett belőle.
Aki kedvet kapott, készítse el nyugodtan, csak a reg-enor kúrások figyeljenek arra hogy a burgonya foggyasztása korlátozott, így ezzel egy időre kimerült nekik a burgonya fogyasztása.
Jó étvágyat mindenkinek, és szép napot!