2011. február 16., szerda

Egészséges egytál ételek gyorsan...:D

Sziasztok!

Ismét köztetek, és zúdítok egy pár isteni finom, különleges, és villám gyors receptet, ami egészséges, és nagyon finom.
Amíg távol voltam is serénykedtem a konyhában, csak egyszerűen nem jutottam ide a géphez, mert -jó hír- Egyre többen vagyunk. Január hónapban 12 ember gondolta úgy hogy reg-enor kúrát kezd, és azokkal együtt akik ezt eddig is csinálták, szép számmal vagyunk. Jelentem, a bővülés folyamatos, ami azért jó, mert szivemnek melengető érzés amikor megcsörren a telefon, hogy másznak le a kilók, és gyógyulgatnak az emberek.
Nos, erről ennyit... :D Lássunk most egy pár receptet.
Az első receptem egy igazi különlegességnek számít, még nekem is. De legyünk merészek, és merjünk kisérletezni címszóval neki láttam. Én azt vallom, hogy attól hogy most diéta van, attól még széles skálán válogathatunk a friss hozzávalókból. Éppen ezért a mai hozzávalóink az apró csiperke gomba, a tojás, a bacon, a csirkemell, és a búza csíra.
Ebből készült egy isteni egytálétel:

TOJÁSOS-GOMBÁS RIZS:

A piacon sétálva találtam nagyon szép, friss apró csiperke gombát. Ekkor jött az ihlet. Hazaértem, és azonnal neki láttam. Megmostam, megpucolni ezt fölösleges, és lassú is lenne. Jó alaposan megmossuk, és ez elég.
Szóval kezdtem azzal hogy a szokásos módon összekockáztam apróra a szép húsos bacon szalonnát, és alaposan lepirítottam. Ez a zsiradék elég mindíg elég bármilyen étel főzéséhez, mert a kúra egyik szabálya, hogy zsírral főzzünk, de ne zsírosan.
Amikor lepirult és isteni ropogós lett a szalonna, kiszedtem egy kis tálba. Amíg ez a művelet folyamatban volt, a gombát és az előre felkockázott csirkemellet beszórtam egyszerű indiai 5 fűszer keverékkel, és hagytam pácolódni kb 10 percig. Ma már bármelyik nagyobb élelmiszer üzletben megtalálható. Közben 2 gerezd fokhagymát lereszeltem, és vékonyra szeleteltem egy kis fej vöröshagymát. Amikor a szalonnát kiszedtem a wokból, nagy lángra tettem az egészet, és mehetett a zsiradékra a fokhagyma, és a hagyma. Ne féljünk attól hogy a nagy hőtől megég a fokhagyma. Ne kövessük el azt a hbát hogy lejjebb csavarjuk alatta a lángot. Ha a wok megfelelően forró, pont ettől a hőtől nem fog megégni semmi. A hagymára, és fokhagymára mehetett az előre bepácolt csirkemell, amit lepirítottam, persze folyamatosan kevergetve, majd jöhetett a gomba is rá. A páclé, ami kioldódott a husiból, és gombából, isteni ízanyagokat tartalmaz, ezért ezt is ráöntöttem. Kevés só, bors, és őrölt chillit tettem rá, és lefedtem, hogy a gomba megpuhuljon. Ez kb 5 perces folyamat volt. :D Ekkor fedő le, a pirított bakont vissza tettem, egy kevés búzacsíra kiséretében, ami akár el is hagyható, bár én igazság szerint nagyon megszerettem mostanában. Összeforgattam, és ráöntöttem 3 felvert tojást. Jó alaposan összesütöttem folyamatos kevergetés mellett, és már el is készült.
pácolással együtt kb 25 perc alatt el is készült az egész. Íme egy kép:



Egy másik rém egyszerű étel a
CHILLIS LIMEOS GARNÉLA ÜVEGTÉSZTÁVAL

Elsőre talán kissé ilyesztőnek tünhet, de isteni, egészséges, és miért ne újítanánk. Ha mást nem is okozott volna, ez a kúra számomra az újítások hónapjait is elhozta el.
Szóval vettem az egyik szupermarketben fagyasztott garnélát, mert nem jutottam frisshez. Elég a legkisebb kiszerelést venni, mert nem egy olcsó dolog, de megéri.
Azzal kezdtem, amivel mindíg, hogy lepiírtottam bacont a zsiradék, és ízek miatt. Amikor kész lett, a wok alatt teljes lángot adtam, és elkezdtem adagolni a kisebb hozzávalókat. A chillit, a  reszelt fokhagymát, és a reszelt gyömbért, valamint kb 10 szem koriander magot összezúzva. Ez is bármelyik boltban megtalálható. Kissé lepirítottam, majd rátettem, csak úgy fagyott állapotában a garnélát. A legegyszerűbb dolog a világon a garnélával főzni, nem is értem eddig mitől féltem. Onnan tudom hogy elkészült, hogy a rákoknak szép élénk pirosas szine lesz. Nem tart tovább 5 percnél az egész. Közben a boltban kapható üveg tésztát, ez cérnametélt volt, a szokott módon leöntöttem sós forró vízzel, és 2 perc alatt az is elkészült. Amikor a rák abba a stádiumba ér hogy már kb csak egy perc kellneki, hozzáforgatom az üvegtésztát, majd az egészre ráfacsarok egy fél lime levét. Ezzel is átforgatom, és már kész is vagyunk.
Íme a kép:

Van még egy úgymond egytálételes, gyors és finom receptem.
Ez pedig a tojásos pulyka. Gyors, tápláló a kúra ideje alatt, és még finom is. Kell ennél több? :D

TOJÁSOS-RIZSES PULYKA:

Szintén gyors kaja! Azzal indultam hogy csíkokra vágtam a pulykamellet, és egy kis tasakos rizst főztem, mert ez tünt a leggyorsabbnak.
Közben egy fél fej vöröshagymát felszeleteltem vékony karikákra, és 2 gerezd fokhagymát megpucoltam, és lereszeltem.
Kevés bacont lepirítva, ahogy mindíg, megkaptam a zsiradékot. A kockákat most kiszedtem, hogy jó ropogósak maradjanak. A zsiradékba tettem a hagymát, fokhagymát, kissé megsóztam, megborsoztam, és kb fél dl vizet öntötem rá, hogy a hagyma lepuhuljon. Amikor a levet elfőtte mehetett rá a pulykamell, és jó alaposan lepirítottam. Amikor majdnem készen volt megsóztam, borsoztam, kevés chilli őrlemény rá, bár ez elhagyható annak aki nem szereti. Biztosan észre vettétek már hogy előszeretettel alkalmazom a chillit. Nem azért mert megszállott vagyok, sőt, nem is igazán vagyok a csípős ételek híve, de a benne lévő kapszaicin, előseít a zsírégetésnél, és hát mindent a jó cél érdekében. :D
Szóval amikor elkészül a pulyka, és a fűszerek is rákerülnek, összekavarom a kész rizzsel. Ekkor még minimális tűz felett összeforgatva melegen tartom. Közben összekeverek 4 tojást, kevés piros paprika őrleménnyel, és az egész mehet a serpenyő tartalmára, az előzöleg ropogósra lepirított bacon szalonna kockákkal együtt. Jó alaposan összesütöm, és már el is készült. Meg lehet szórni kevés aprított petrezselyemmel, a c-vitamin tartalma miatt, és persze azért is mert ad neki egy kis színt, és főleg a szemünkkel eszünk. Bármi ami gusztusos az jöhet. Legalább is Nekem.
Íme a kép:

Jó étvágyat mindenkinek, és további kitartó napokat a kúrához. :D