2010. szeptember 30., csütörtök

A kezdetek… Mit érdemes első lépésben tenni!

Véleményem szerint mindenképpen érdemes egy állapotfelmérést végeztetni erre szakosodott emberrel, aki egy csepp véredből megmondja hogy egyáltalán mi okozza az elhízás, vagy a túlzott sovány állapotodat.
Ha ez a kép előttünk van, egyrészt olyan dolgok tárulnak eléd amiről elképzelhető hogy azt sem tudtad létezik, hogy benned van, és ez adhat egy olyan kitartást, egy lökést, ami erőt adhat számodra hogy lelkileg végigbírd ezt a kúrát, és itt a diéta betartásáról, a bűnös elcsábulásról beszélek...:D Hatalmas ellenség tud lenni, pláne az első hónapban...:D Mert milyen a szervezet? Amit tiltanak tőle, ő egyből azt kivánja. Nos, erre fogok praktikákat leírni. Hogy mit mivel váltsunk ki, hogy mit mivel főzzünk a reg-enor kúra ideje alatt.
Sokaktól az első felém irányuló kérdés az, hogy te jó ég, ezt sem szabad, meg azt sem... akkor mit ehetek?
Nos, erre adok most válaszokat, recepteket, és rámutatok számomra bevált praktikákra...
Kezdeném a praktikákkal:
Ugye az első, és legfontosabb... A mértékletesség. erről már írtam feljebb...
Egy másik, szerintem igencsak fontos praktika, hogy saját magunkkal tisztába kerüljünk. Az hogy valóban akarjuk e ezt az egészet, hogy fel készültünk e rá lelkileg. Ha nem, akkor mindent ami létezik, kudarcnak fogunk megélni, és ez nem jó, mert ha negatív vagy saját magaddal szemben, akkor szerintem nem tud működni.
Kissé bugyuta megoldás, de sokaknál bejött... :D Készíts egy képet magadról, amivel biztosan nem vagy elégedett, és tedd ki látványos helyre, mondjuk a hűtőre, hogy amikor bele akarsz nyúlni, akkor biztosan meg tudd magad gondolni...:D Tudom, ez vicces, de még be is jöhet.
Még egy fontos dolog... A családod,  környezeted támogatása.
H ez nincs meg, szintén nem lesz könnyű dolgod. Mindenképpen célszerűnek tartom a legnagyobb megoldást a világon, beszélgetésnek hívják. Leülni a problémásabb családtagokkal, és nyíltan a tudomásukra hozni hogy ezt szeretnéd, és mindenképpen azt várod a siker érdekébe, hogy melletted álljanak a kúra ideje alatt, és ne veled szembe.
Gondolok itt most az étkezési szokások betartására.
Ha ezek megvannak, én garantálni merem a sikert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése