2012. február 19., vasárnap

Chron betegség- minden amit tudni illik róla...

CHRON BETEGSÉG
Kemény témát boncolgatunk ma este, nehéz lesz összeszedni saját szavaimmal, éppen ezért az előző cikkeimtől eltérően idézgetni fogok. Ezzel is azt bizonyítva, hogy nem csak okoskodom,hanem alaposan körüljárom a témát, mivel itt súlyos dolgokról, emberi állapotokról beszélünk. Egy orvosi csoport így írt általánosságban a chron betegségről:

„Az egyik leggyakoribb krónikus gyulladásos bél- gyomor-szájüreg betegség, a Morbus Crohn, Magyarországon ca. 15000 embert érinthet. A betegség valószínűleg a bél nyálkahártyájának autoimmun eredetű megbetegedése. A megbetegedett bél nyálkahártyán keresztül baktériumok juthatnak a bélfalba, ahol azok gyulladást okoznak: ez a gyulladás még jobban károsítja a nyálkahártyát, a betegség ördögi körét okozva ezzel. Tünetei lehetnek: alhasi fájdalmak, fáradtság, hasmenés, hányinger, hányás, láz, magas fehérvérsejt szám, anémia stb. A Morbus Crohn élethosszig tartó betegségnek számít, aminek jelenleg csak a tüneteit lehet enyhíteni, de teljesen meggyógyítani gyógyszerekkel nem lehet. A betegségben szenvedõknél a bél (fõleg vékonybél) és tüdõ tumorok előfordulásának valószínűsége megemelkedett, ezért a tumorok rendszeres szûrése indokolt megelõzés céljából.”

A véleményem mindössze annyi, hogy éppen elég ideig voltam kisérleti nyuszi jómagam is, és tudom milyen érzés amikor azt olvasom, hogy valószínűleg, vagy feltételezésem szerint. Emberekről, életekről beszélünk! Sokan fogtok most támadni ismét, de tudom hogy mindenre van gyógymód: Az út rögös, nehéz lesz, de mindenki mérlegeljen: A  saját élete a tét! Ami a legfontosabb az a hit, és a kitartás! Ez az a két dolog, ami az alapja a gyógyulás rögös, és hosszú folyamatának! Ha kell, igenis írd ki egy lapra hogy „erős vagyok, élni akarok, és MEG FOGOK GYÓGYULNI, MERT ÉN NEM LEHETEK BETEG! Meggyógyulok, mert hiszek benne!” Ismerek olyat aki megingott a hosszú rögös úton. És Én ezzel nem tudok egyet érteni! Egyszerűen nem megy! Jómagam is túl vagyok „csúnya dolgokon”, de egyszer nem jutott eszembe hogy feladjam! És bár hosszú az út, de köszönöm jól vagyok! Mégpedig azért mert rátaláltam a megoldásra, ami tudom hogy minden élethelyzetben segíteni tud ha előttem a feladat! Úgy hívják természetgyógyászat, alternatív gyógymódok, népgyógyászat! Én ebben hiszek, ezzel kelek, ezzel fekszem, és az évek alatt belém ivódott hogy milyen nyavalyára mi a megoldás! Nem vagyok antibiotikum, és más szintetikus szerek pártolója, mert tettek már  olyan szinten tönkre szteroid származékok, hogy bizony nem sokon múlt az életem. 
Lássuk tehát hogy mi a CHRON betegség, azok szerint, akik úgy gondolkodnak, ahogyan Én is.

Többnyire a vékonybél alsó szakaszának idült, gyulladásos betegsége, néha azonban a vastagbélben is előfordulhat. A chron betegség változó mértékű hasi fájdalmak, véres és gennyes széklettel járó, rendkívül kellemetlen állapot. A fellángolás és a nyugalmi időszakok gyakran váltják egymást. Az akadémikus orvoslás immun-szupresszoros és szteroidos kezelést alkalmaz.
Jómagam egyértelmű civilizációs betegségnek tartom, amely teljes életmódváltással gyógyítható! Felhatalmaz erre a kijelentésre a gyógyult betegeim évek óta tartó teljes értékű, gyógyszermentes élete.”
                                                                                                                                    (Ferenczy László)

Terápiás jelleggel tehát igenis gyógyítható az állapot! Hisz tudod, ha hiszel abban hogy meggyógyulsz, az már félig gyógyult állapot!
-        -  Kezdjük talán azzal hogy Chron betegek esetében a táplálkozásból minden állati eredetű fehérjét ki kell ihtatni! Mindet!

-         -  Második legfontosabb dolog talán az lehet, hogy változtasd meg a saját élethelyzetedhez való viszonyulásodat! Ez mindössze annyit jelent, hogy azt a bizonyos stresszfakort, próbáld meg a leg minimálisabb szintre csökkenteni! Fogadd el az állapotod, mert jelenleg ez van, akármilyen szörnyű is! Gondold át,és próbáld más irányból felfogni a dolgot. Fogd fel úgy hogy van miért küzdened! Mert fontos vagy valakinek! Ha nem magadért, tedd meg bárkiért, akinek fontos vagy!
Soha ne feledd: „Minden ember akkora, amekkora dolgoktól hagyja magát bosszantani...”

-        -  Harmadik dolog, a napi bőséges lúgos víz fogyasztása!!! Fejtsük ki miért: Savasodás! Megint ide lyukadunk vissza. Mivel ugye a Chron betegek számára az állati eredetű fehérje kizárása alap szabály,itt nem alkalmazzuk a reg-enort méregtelenítésre, így másképp fogunk lúgosítani, méregteleníteni, egyszóval könnyíteni magunkon, szervezetünkön!
A lúgos víz több helyről is beszerezhető! Aki úgy gondolja hogy a pénztárcája, és az értékrendje megengedi, az vásárolhat lúgosító berendezést, segítek nagyon szívesen a beszerzésben, és ez lenne az igazi, mert beállítható a ph érték a készüléken, de aki semmiképp nem tudja összeszedni az árát, az menjen be egy patikába, és 5 literes kannában kapható kimondottan lúgos víz.

-         - Most jön egy olyan drasztikus szabály, ami sokaknak pánikot okozhat, de gondoljuk végig meg akarunk e gyógyulni!
A kávé, az alkohol, a fekete tea, és a szénsavas, valamint rostos üdítő italokat hagyjuk el! Fogyasszunk helyette rengeteg tiszta vizet! Tényleg tisztát, magyarul ne csapvizet. Szintén segíthetek víztisztító berendezés beszerzésében, annak aki szeretné! 

Az - Egyik legfontosabb dolog a gyógyulás felé a mikrobiológiai egyensúly visszaállítása.
-          Éppen ezért tegyünk olyan dolgokat ami a lelki egyensúlyunkat is helyreállítja. Aki szereti az jógázzon, menjen le alfába, fusson, közben hallgasson zenét, vagy tegye azt ami számára igazi kikapcsolódást, és harmóniát okoz!
Ez egy betegség, amit soha nem szabad szégyellni! Érezze magát az rosszul, aki emiatt bárkit kigúnyol, vagy lenéz! Tudnivaló hogy nehéz, de próbáld elengedni a füled mögött!

Akkor most jöjjön a terápia termékekben. Azokat a termékeket fogom most felsorolni, amik elengedhetetlenek a gyógyuláshoz!
Beszéltünk a lúgosításról. Ez az egyik leg fontosabb dolog! Mivel bélbetegségről beszélünk, ne feledjük hogy az immunrendszerünkről beszélünk. Mert az immunrendszerünk a hasunkból működik!
A bevett javasolt terápia a következő termékekből áll, minimum 3-6 hónapos kúraszerű alkalmazás mellett. A felsorolt termékek iránymutatásra szolgálnak, de kiemelném azokat a termékeket amik kúraszerű alkalmazása nem horror összegben nyilvánulnak meg, de mégis segítenek a bizonyos tünetek kiváltó okának megszüntetésében!

IMNN Plus kapszula, Omega 3 kapszula, Noni, Aloe Vera kapszula, Gastrointestinal Relief Formula, Olajfalevél kivonat, E-, C-, B-, és Whole Food Vitamin and Mineral For Women and for Men, Korall Kalcium készítmények, Probiotikum tabletta, Búzafű, Papaya kapszula, Aminosav komplex kapszula, Cayenne, Vitamin D3 with Vitamin K2, Chewable Zink With Vitamin C.

Mint ahogy a társadalomban a hangadó vezéregyéniségek mögé felzárkózik a tömeg, így van ez a bélrendszerünkben is. Felszaporodnak és megerősödnek olyan egysejtűek, amelyek eddig megbújtak az „árnyékban”. Ezek sokszínűsége és sokrétűsége miatt szükséges az Olajfalevél kivonat fogyasztása! Előző cikkemben már bemutattam az olajfalevél kapszula kivételes hatásait, így csak röviden írnám le, az egyik legerősebb vírus, baktérium, és gombaölő készítmény amit ismerünk. Ami teljesen természetes kivonat, és nem rombolja az immunrendszert, hanem erősíti azt!
Ami az immunrendszer további erősödését elő tudja segíteni az IMNN PLUS kapszula szedése!
Többek között Q10 koenzimet tartalmaz, ami a természetben előforduló, zsírban oldódó antioxidáns, védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásától, így támogatva a védekező rendszert. A béta-1,3 D-glukán napi bevitele szintén az immunrendszer megfelelő működését segíti. Az olajfa levél hatóanyaga, az oleuropein a szervezet antioxidáns védelmét, míg a D-vitamin, több más, élettanilag fontos hatása mellett az immunrendszer egészséges működését támogatja.


Az Omega 3 kapszula magas Omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik (teljes zsírsav tartalom min. 60%-a).
Már napi 250 mg EPA és a DHA (Omega-3 zsírsavak) fogyasztás hozzájárul a normális szívműködés fenntartásához, nagyobb mennyiségben fogyasztva segíti a normális vérnyomás megőrzését és a vér normális triglicerid szintjének megtartását (3 g/nap, melyet 5 kapszula tartalmaz).A Búzafű kapszula az egészséges táplálkozás része a zöldségekben,  gyümölcsökben gazdag étrend, melyben a búzafű fontos szerepet kaphat. Mindemellett, a búzafű kapszula egyik legfontosabb szerepe a lúgos víz mellett a szervezet lúgosításának segítése. Kimondottan a gyomorban, a belekben segít rendet tenni!

Gastrointestinal Aloe Vera Extract tabletta egy komplex készítmény, ami a kellemetlen tüneteknél is segíthet.
Az Aloe vera növény fogyasztása elősegíti a gyomor- és bélrendszer egészségének megőrzését. Támogatja az emésztést, közreműködik a bélrendszer normál működésének fenntartásában. Antioxidáns hatású, védi a sejteket és szöveteket a szabad gyökök okozta
 károsodástól!
Az a termék amit még ide sorolnék az a Vitamin D3 with Vitamin K2
A D-vitamin közreműködik a csont és a fogak normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében. Fontos szerepet játszik a kalcium és foszfor felszívódásában, csontba való beépülésében, a vér normál kalcium-koncentrációjának megtartásában. Részt vesz a sejtosztódásban, a normál izom-funkciók fenntartásában. Támogatja az immunrendszert. A K-vitamin hozzájárul a normál véralvadáshoz, az egészséges csontozat megőrzéséhez.
És ami örökérvényű: Az egyik legfontosabb termék, amire az egészséges szervezetnek is a leginkább szüksége van, az a
C-vitamin. Egyik legfontosabb szerepe az hogy oxigént szállítson az agyhoz. A készítmény C-vitamin tartalma fokozatosan szabadul fel a szervezetben, így a nyújtott hatás révén folyamatosan biztosíthatjuk szerveztünk C-vitamin szükségletét.
A C 1000-vitamin antioxidáns hatásású vitamin, mely hozzájárul az ideg- és az immunrendszer normális működéséhez.
A termék fogyasztása javasolt vitamin-hiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, fogamzásgátló tabletta szedés) esetén, valamint betegség után, az immunrendszer erősítésére.


Tudom, most sokakban felmerülhet hogy bogyókon éljek a kúra ideje alatt? Szerintem csak az kezdjen bele a gyógyulásba, aki tud hinni a természetes készítmények erejébe, és ténylegesen meg szeretne gyógyulni! A terápia kulcsszavai: Méregtelenítés – Lúgosítás – Mikrobiológiai egyensúly visszaállítása. Ez utóbbihoz viszont az kell hogy a kúra megkezdése előtt mindenképpen átgondoljuk, lesz-e hitünk és kitartásunk végigcsinálni? Ha nem csináljuk végig a kúrát, többet ártunk magunknak, mint amennyit segítettünk! Lelkileg biztosan. Mert nem lesz hatásos, és elvesztheted a legfontosabb fegyveredet: A hitedet!
Bízom benne hogy ismét segítettem a cikkemmel, ha csak egy embernek voltak benne számára hasznos dolgok, akkor már megérte! További szép estét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése