2012. február 15., szerda

Nőből vagyunk, legyünk rá büszkék, és vigyázzunk magunkra!

Nos sziasztok.

Újra itt vagyok, mert úgy gondolom van pár dolog, amiről még nem beszéltünk. Ezek közül az egyik legfontosabbnak a női dolgainkat tartom, úgyhogy gyengébb lelkű és gyomrú férfi olvasóimnak most azt javaslom: csak saját.felelősségre.... :-)
Arra gondoltam vegyük végig azokat a témaköröket, amik összefüggésben vannak a nőiségünkkel, és természetesen a reg-enorral is. Jöjjön néhány probléma, ami minket nőket érinthet, tünetekkel, megoldással a problémákra. Biztos vagyok abban hogy ez a téma sokaknak segítség lesz, mert pl a nőgyógyász az utolsó személy akit mi nők látni akarunk, persze a fogorvos után... :-)
Akkor hát vágjunk bele!!

Úgy gondolom kezdjük a legelején! A női szépségnél, a nőiségnél. Szerintem fontos róla beszélni, mert mi nők akkor tudjuk magunkat jól érezni a bőrünkben ha minden rendben velünk. És ez az elégedettség sugárzik kifelé. Ezért tudunk sugárzóan szépek is lenni!  Ezért kell tenni. Miből állhat egy nő szépsége a saját szemében? Ápolt, szép haj, szép, és egészséges bőr, és köröm. Ezekre ezer féle vitamint szedhetünk, de nekem is megvan a saját fegyverem. Mikor megbetegedtem pajzsmirígy problémával, szinte az összes hajam kihullt, megritkult, és sokáig ezért láthattatok nagyon rövid hajjal. Mert képtelen volt a hajam visszanőni. Ahogy elérte azt a hosszat a hajam, aminek már nagyobb súja volt mint amit a haj hagymáim elbírtak, azonnal csomókban kezdett hullani. Nos, az én fegyveremet, a napokban láttam az egyik kereskedelmi csatornán reklámban, és elmosolyodtam, hogy jézusom! Évek óta ezért tépem a szám. De szépen lassan csak rájönnek mások is, és ha nekem nem hittek eddig, majd hisznek a nagy úrnak, a tv-nek. A reklámban elhangzottak ugyanezek a tulajdonságai a terméknek amit én leírtam feljebb, de kimaradt egy nagyon fontos információ, amiért én a mai napig szedem, és ajánlom mindenkinek a reg-enor kúra alatt, előtt, után vagy ettől függetlenül. Ez az én csoda fegyverem, olyan csodálatos dolgot tud, amit orvosok sem. A kúra ideje alatt ez volt az a termék ami a hormonháztartásomat, és a hormon szintemet szintre tudta állítani, és azóta is gondoskodik róla hogy ne jöjjenek vissza a csúnya tüneteim, amiket a legkomolyabban, senkinek nem kívánok!
Ez a termék nem más, mint a

 SPIRULINA ALGA kivonat:

A Spirulina egy emberi fogyasztásra alkalmas cianobaktériumfaj. A Föld egyik legősibb élőlénye, melyet – értékes tápanyagforrásként – már az aztékok is fogyasztottak. Számos kultúrában a spirulina ma sem hiányozhat a napi étrendből.
Ez a jellegzetes kékeszöld színű alga természetes forrása a béta-karotinnak. A béta-karotin az A-vitamin előanyagaként hozzájárul a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez, a bőr öregedésének késleltetéséhez, részt vesz a normális csontképződésben, elősegíti a szem egészségének megőrzését. Mint antioxidáns, hozzájárul a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez.
Csak egy jó tanács: A Spirulina az anyagcserénket befolyásolja pozitívan, energikusabbak is leszünk tőle, ezért ne túl későn este vegyük be a tablettákat, mert ha nem tudunk aludni az éjjel az nem biztos hogy jó dolog. 

Következő témakörünk a nőiség jegyében, legyen az amiről senki nem szeret beszélni. Sokan szégyenlik, sokakat megbotránkoztat, de fogalmam sincs miért. Hiszen a női szerveink is meg tudnak betegedni, és ha ebből kifolyólag lesznek tüneteink, azt nem szabad szégyellni.Sokkal inkább tenni kell ellene, és azért is hogy legközelebb ne is tudjunk megbetegdni.
Jöjjenek hát a női szerveink betegségei, a felfázás, a gombák, különböző bakteriális, vagy fertőzéses megbetegedések! Mert igenis kell róla beszélni. Akinek nem tetszik, ne olvassa tovább, de azt gondolom, ha csak egy nőtársamnak tudtam segíteni a lentebb leírtakkal, már megérte. Hisz tudjátok, nem érdekel ki mit gondola rólam! 

-Felfázás:

A felfázás különösen minket nőket érint, és nagyon gyakori betegség. Kellemetlen és fájdalmas tünetekkel jár, de h nem nagyon súlyos, kezelheted otthon.
A felfázást más néven hólyaghurutnak hívják, mely elnevezés csak részben igaz. Valóban okozhatja a hideg és az alulról történő megfázás, de kiválthatják bakteriális fertőzések is. Minden esetben arról van szó, hogy a hólyag nyálkahártyája begyullad. Mivel a húgycső külső nyílása közel helyezkedik el a végbélnyíláshoz, így a vastagbélben található kórokozók nagyon könnyen átjuthatnak. A hüvely nyílása is közel van a húgycsőhöz, így a hüvely flórájának megváltozása miatt megtelepedett baktériumok is komoly veszélyforrást jelenthetnek. Mindenféle kellemetlen panaszokat.
Szó szerinti felfázásod pedig lehet attól, hogy mezítláb mászkálsz otthon, vagy nem elég vastag a cipőd talpa, de uszodában a vizes fürdőruha is okozhatja.

A felfázás tünetei:

-       - Kezdjük talán azzal hogy a megszokottnál jóval sűrűbben jön rád a vizelés.
-       - Folytassuk azzal hogy ez a vizelet csípős, szagos, sötét színű.
-       -  Majd jöjjön az hogy a vizelés fájdalmakkal jár a kismedencédben, vagy az egész alhasban.

Ilyen esetben igyál sok folyadékot, mert a nagy mennyiségű folyadék átmossa a hólyagot, és megnehezíti a baktériumok megtelepedését. Érdemes odafigyelni arra hogy rétegesen öltözködj, mert ha több rétegben öltözöl, a rétegek közötti levegő a legjobb hőszigetelőd. Egy szerintem nagyon fontos dolog, ha uszodába jársz, a legelső utad a zuhanyzóba vezessen, és minél hamarabb szabadulj meg vizes fürdőruhádtól, mert nem kis veszélyeket hordozhat magában a felelőtlenség. Figyeljünk rá, szerintem szintén fontos, hogy ha megoldható ne viseljünk szintetikus, műszálas fehér neműket, hiába csudi szépek. Nálam nagyobb fehérbolond nincs a földön szerintem, de erre én is odafigyelek, hogy ne legyen műszálas, mert ha beizzadsz, annak általában fertőzés a vége.

Ezeket a problémákat egy két otthoni praktikával is megoldhatjuk jó esetben, és ezek természetes gyógymódok. Készíts konyhasós ülőfürdőt:

Konyhasós ülőfürdő
Tegyél 1 kiló sót egy teli kád meleg – 37-38 fokos - vízbe, és hagyd, hogy feloldódjon. Ülj benne legalább 20-25 percig, de közben ne hagyd kihűlni a vizet!

Másik lehetséges gyógymód a
Borogatás:
Készíts egy liter vízben egy púpozott evőkanál cickafarkfűből teát. Forrald fel a vizet, tedd bele a teát, majd hagyd langyosra kihűlni. Szűrd le, majd márts bele egy a borogatásra szánt kisméretű törölköződet. Ezt tedd alhasadra, és hagyd rajta, amíg ki nem hűl.
Azt hiszem a felfázást kiveséztük, jöjjenek a
Fertőzéses megbetegedések.

A leggyakoribb nőgyógyászati fertőzések a baktérium vagy gomba okozta hüvelyi fertőzésekIgen gyakoriak, és gyakran társulnak a szeméremtest gyulladásával. Okozhatja őket a hüvelyi baktériumflóra kóros megváltozása, valamint gombás fertőzés és egy amőbaszerű egysejtű kórokozó, a Trichomonas is. A hüvelyben élettani körülmények között is mindig jelen vannak egyes baktériumok anélkül, hogy fertőzést okoznának. Ezek az úgymond jótékony baktériumok. A baktériumflóra legfontosabb tagja a tejsavbaktérium, amely feltétlenül szükséges a hüvelyváladék élettani vegyhatásának biztosításához.. Lefordítva magyarra: Ha túlzottan lúgos a női nemi szerved, akkor könnyen jöhetnek a bajok. A szervezeteddel ellentétben ugyanis, ami inkább lúgos közegben működik jól, a női nemi szerveink a kissé savas környezetben tudnak megfelelően működni. Pont a jótékony hatású tejsav baktérium miatt. Ezek a baktériumok tejsavat termelnek, ennek hatására lesz a normális hüvelyváladék kémhatása enyhén savas (pH 3,8-4,2). Ha ez az érték lúgos irányba tolódik el, az elősegíti a fertőzés kialakulását.

A jóindulatú tejsavbaktériumok mellett számos kórokozó is élősködik a hüvelyflórában. Normális körülmények között nem tudnak "érvényre jutni", és elszaporodni a tejsavbacilusok rovására. Bármely olyan tényező azonban, amely felborítja a hüvelyváladék élettani összetételét (pl. irritáló hatású tisztálkodó szer, vagy megváltozott hormonhatás), ahhoz vezethet, hogy a kórokozók szaporodásnak indulnak, kiszorítják az egészséges hüvelyflórát, és gyulladásos betegséget idéznek elő.
Fontos: A hüvelyfertőzések legjellegzetesebb tünete a hüvelyváladék mennyiségének vagy minőségének megváltozása, azaz a hüvelyi folyás. A baktérium okozta hüvelygyulladás hátterében az egyébként kis csíraszámban jelen levő kórokozó baktériumok elszaporodása áll. Szinte kizárólag csak felnőtt, szexuális kapcsolatot folytató nőkön fordul elő.
Gombás fertőzések azonban már gyermekkortól jelentkezhetnek. A háttérben álló kórokozó leggyakrabban a Candida albicans nevű élesztőgomba, a betegség orvosi neve kandidiázis. Ez a mikroorganizmus is jelen lehet tünetmentesen a hüvelyflórában. A nők 75 %-a találkozik vele valamikor élete során. Nem tisztázott teljesen, mi indítja be a fertőzés fellobbanását. A fent felsorolt tényezőkön kívül a szervezet immunvédekezésének megváltozása is szerepet játszhat. Erre utal az a tény, hogy a gombás fertőzés gyakran kiújulhat, krónikus formába mehet át. Jellegzetes, hogy a panaszok a havi vérzést megelőző időszakban lépnek fel, a menstruáció során átmenetileg enyhülnek, majd az ezt követő napokban súlyosbodnak.
Mindezeknek a csúnya „cicabajoknak” az egyik főbb tünete a hüvelyi folyás.
Ezek bármennyire nem szeretjük, sokat segíthetnek abban hogy megtudjuk mi is okozhatja a problémánkat.
Lássuk tehát:
A kis mennyiségű hüvelyi folyás normális. Van akiknél ez gyakrabban, másoknál ritkábban fordul elő. A menstruációs ciklus során különböző erősségű lehet a folyás. A peteérés ideje alatt (a két menstruáció között) a folyás kicsit erősebb. A váladék sűrűsége szintén változik.
Kezelést a viszkető érzéssel járó, túl erős hüvelyi folyás igényel. A problémát mindig a hüvelyi környezet egyensúlyának felborulása okozza, például baktériumok, élősködők, gombák vagy vírusok elszaporodása a női nemi szerveinkben. A hüvelyi környezet egyensúlyzavarának legfőbb kiváltó okai lehetnek tehát:
-     - GOMBÁK (Candida) elszaporodása,
-     - BAKTÉRIUMOK elszaporodása,

Candida gomba elszaporodása
A Candida gomba többféle módon kerülhet a hüvelybe: például vécépapír vagy törlőkendő által, amit korábban a végbélnyílás tisztítására használtunk. A bélrendszerben lévő gomba ott nem okoz problémát. Néhány nő esetében azonban a gomba pontosan a szaporodásához szükséges tápanyagokat találja meg a hüvelyben: cukrot és savat. Különösen a menstruációs ciklus második felében, terhesség alatt, fogamzásgátló szedésekor, és cukorbetegség esetén magasabb a hüvely cukortartalma. Ezért is nem fogyasztunk pl. a reg-enor kúra ideje alatt cukrot, mert a cukor az egyik legjobb táptalaja a mi kis gombánknak.Ez a termék az egyik legjobb fegyver a candidiázis kezelésére, és teljes eltüntetésére.
- A Candida folyás sűrű, túrószerű, fehér és szagtalan. Gyakran a szeméremajkak is irritálttá válnak: a vizelés és szexuális közösülés fájdalmat okozhat.
A baktériumok elszaporodása
A túlzott hüvelyi folyás legtöbb formáját a hüvelyi flóra egyensúlyának felborulása okozza. A "flóra" a mikro-organizmusok összességét jelenti (baktériumok, gombák, stb.), amelyek a hüvelyben élnek, és normál esetben nem okoznak semmilyen problémát. Előfordulhat, hogy néhány mikroorganizmus száma hirtelen megnövekszik, és más fajokat elnyomva megbontja az egyensúlyt. Főleg a "kokkuszok", azaz a gömb alakú baktériumok felelősek ezért a jelenségért. Ismertebb nevén bakteriális fertőzésként hallhattátok már.
-  A bakteriális folyás sűrű, szürkés-fehér folyadék, kellemetlen szaggal jár
.
Ezeknek a kellemetlen tünetekkel járó megbetegedéseknek senki nem örül. Tehetünk viszont az ellen hogy ezeket megkapjuk. Jó néhány praktikát, tippet felsoroltam feljebb, és most jöjjön az én fegyverem a folyamatos tünetmentes állapot fenntartására, és arra az esetre ha már baj van.
Létezik egy csodálatos termék, ami szintén a mindennapjaim része lett, ami kimondottan Női vitaminnak lett elkeresztelve. Akadnak a szűkebb baráti körömben akiktől csak jó tapasztalatokat hallottam vissza a termékkel kapcsolatosan. Szinten tartja az egyensúlyt, és segít ha baj van. Napok alatt leszel tőle jobban, antibiotikum szedése nélkül.
Ez a termék a 

Female Organ Cleanse 100ct

Ez a 100% ban nővényi (vegán) készítmény széles körben használható a női nemi szervek tisztítására, tonizálására, annak erősítésére, beleértve a menstruációs zavarokat, görcsöket is.
Ha babát szeretnétek mindenképpen ajánlom, mert segít előkészíteni, és teljes körűen kitisztítani, megerősíteni az intim szerveidet, és sokak szerint segít kúraszerű alkalmazásnál a terméketlenségnél is, mivel azt sok esetben makacs betegségek is okozhatják.
Ez nem csodaszer, de Nekem egy kincs a kezemben a jó közérzetért, és egészséges nőiesség felé.

Ha pedig baj van, bármelyik fenti tünet alapján, mert ez sajnos kivédhetetlen, akkor jön a segítség a „női vitamin” mellé az olajfa kapszula. A két termék egyidejű szedése, a leg kímélőbb gyógymód a világon.

Olajfa levél kivonat:

Az olajfát évszázadok óta az élet fájának nevezik. Termése az olajbogyó, illetve az abból sajtolt értékes extra szűz olíva olaj fogyasztása számos országban egybefonódott az étkezési kultúra alapjaival. 
Téves azonban azt gondolni, hogy az olajfa egészségmegőrző szerepe csak a termésére korlátozódik! Levelét leforrázva, teaként is fogyasztják, élettani hatása miatt. Az olajfa levélben található kesernyés ízű oleuropein egy antioxidáns hatású polifenol vegyület, mely hozzájárul a szervezet védekező rendszerének megfelelő működéséhez.
Ezért is hívjuk természetes antibiotikumnak. Mert az egyik elismerten legerősebb vírus-gomba,, és baktériumölő hatású készítmény. Ebből gondolom rájöhettetek hogy jöhet megfázás, vírus, gomba, míg van olajfánk, biztonságban vagyunk.
A terméknek létezik pipettás változata is, kimondottan gyerekeknek, már egészen pici kortól. Nem mellesleg az én fiam is ezt kapja immunrendszer erősítés céljából.
Szóval miután kiveséztünk olyan dolgokat ami minket nőket érint, megvolt a termék ajánló is, már csak egy dologban bízom! Mégpedig abban hogy hasznos volt cikkem, és tudtam vele segíteni. A felsorolt termékekről bővebb infót, kérdéseket a regenorkura@fittenboldogan.hu e-mai címemre küldhettek.
További kellemes napot Nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése